(οδηγών και εργαζόμενων ιδιοκτητών)
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΞΙ - ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΞΙ
«Τσεκουριά» στους αυτοαπασχολούμενους

Συνεχίζονται οι υπόγειες διαβουλεύσεις μεταξύ πολιτικής ηγεσίας υπουργείου Υποδομών, τρόικας και πλειοψηφίας του ΣΑΤΑ για την τελική μορφή που θα λάβει το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των ταξί, την ίδια στιγμή που μέσω ανεπίσημων διαρροών και καθησυχαστικών δηλώσεων, επιχειρείται η συντριπτική πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων του κλάδου να «αποκοιμηθεί» για να... «πάει άκλαυτη».
Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται από το υπουργείο Υποδομών, το νομοσχέδιο έχει ολοκληρωθεί και έχουν ληφθεί υπόψη οι θέσεις των κομμάτων και του συνδικαλιστικού οργάνου των ταξιτζήδων και πλέον βρίσκεται στα χέρια της τρόικας για έγκριση, ενώ η πλειοψηφία του ΣΑΤΑ κάνει λόγο για «προσωπική επιτυχία» και ισχυρίζεται ότι το νομοσχέδιο δεν απελευθερώνει τον αριθμό των αδειών. Σε αυτήν την κατεύθυνση έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες διάφορα «ρεπορτάζ» που υποτίθεται ότι δίνουν τις βασικές κατευθύνσεις του νομοσχεδίου με προφανή σκοπό να επιβεβαιώσουν όλες τις παραπάνω πληροφορίες, «ρίχνοντας» ιδιαίτερο βάρος στον αριθμό των αδειών που υποτίθεται ότι δε θα αυξηθεί.
Η «απελευθέρωση» που από κοινού επεξεργάζονται κυβέρνηση - τρόικα - συνδικαλιστική πλειοψηφία έχει δύο βασικές προβλέψεις που δεν είναι υπερβολή να χαρακτηριστούν ως εξοντωτικές για τους μικρομεσαίους αυτοκινητιστές. Η πρώτη αφορά την πλήρη απελευθέρωση του αριθμού των αδειών που θα μπορούν να έχουν στην κατοχή τους οι εταιρείες ταξί που θα συσταθούν βάσει του νομοσχεδίου και η δεύτερη την αδειοδότηση 7θέσιων και 9θέσιων ταξί, τα οποία θα βγουν στην αγορά. Πρόκειται για πάγιο αίτημα επιχειρηματιών του τουρισμού (μεγαλοξενοδόχων, ναυτιλιακών εταιρειών κ.λπ.) που σαν στόχο έχουν να καρπωθούν τα «φιλέτα» των αεροδρομίων, λιμανιών και άλλων τουριστικών προορισμών.
Πάντως, απ' ό,τι φαίνεται και υπό το φόβο έντονων αντιδράσεων της βάσης του κλάδου, το πιθανότερο είναι το νομοσχέδιο να κατατεθεί αμέσως μετά τις εκλογές.
πηγή: Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου