(οδηγών και εργαζόμενων ιδιοκτητών)
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΞΙ - ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Απεργίες στα ΜΜΜ, εμείς τι;

Συνεχίζουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με 48ωρη απεργία αύριο και μεθαύριο. Αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο που αφορά την καθιέρωση του ενιαίου μισθολογίου και τις απολύσεις μέσω εφεδρείας και στους δικούς τους χώρους, όπως και σε όλες τις ΔΕΚΟ και όλο το δημόσιο.
Η αλληλεγγύη μας είναι αυτονόητη και δεδομένη. Η επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση κατά των υπαλλήλων του δημοσίου και των ΔΕΚΟ είναι η ίδια με αυτή που γίνεται κατά των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα καθώς και των μικροεπαγγελματιών. Στόχος δεν είναι ούτε το ξεπλήρωμα του χρέους, ούτε το ξεπέρασμα της κρίσης. Είναι να πάρουν από το λαό ότι είχε κερδίσει με αγώνες και με τη δουλειά του και τον μετατρέψουν σε φτηνό εργατικό δυναμικό προς όφελος της κερδοφορίας των ντόπιων και ξένων καπιταλιστών. Να γίνει η Ελλάδα ακόμη πιο ξέφραγο αμπέλι απ' ότι ήταν και ο λαός της να δουλεύει όσο πιο φτηνά γίνεται για τις "επενδύσεις" των Ευρωπαίων και Αμερικάνων κεφαλαιοκρατών.
Μέρος αυτής της επίθεσης είναι αυτό που πάει να γίνει και στο δικό μας κλάδο, στο ταξί. Σήμερα συζητιέται στο υπουργικό συμβούλιο για το τι θα κάνουν με μας. Οι εφημερίδες γράφουν για κάποιες αλλαγές οι οποίες όμως κάνουν πιο ευκολοκατάπιοτο το χάπι. Σε λίγες ώρες θα μάθουμε που θα πάει το πράγμα.

Δυστυχώς ο κλάδος μας μετά τη μεγάλη απεργία του καλοκαιριού και παρά τα μεγάλα λόγια δεν κινητοποιήθηκε όσο θα έπρεπε και με βάση την έκταση της καταστροφής που μας ετοιμάζουν. Ακόμη σε πολλούς από μας υπάρχουν οι αυταπάτες ότι θα τη σκαπουλάρουμε ή ότι το διάταγμα Ρέππα θα ήταν καλύτερο ή ακόμη ότι κάποιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Είμαστε σίγουροι ότο με τις μικροβελτιώσεις που θα γίνουν κάποιοι, ως συνήθως, θα κάνουν πίσω.
Η διοίκηση του σωματείου μας ενώ φώναζε ότι θα συντονιστεί με τους εργαζόμενους στα ΜΜΜ τις τελευταίες δύο και παραπάνω βδομάδες τηρεί σιγή ιχθύος, στα τηλεφωνήματα στο ΣΑΤΑ η απάντηση είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα και ότι πρέπει να πάρουμε ...ανάσα από τις πολλές απεργίες!!! Το ότι με τη ψήφιση του νομοσχεδίου θα πνιγούμε δεν έχει καμιά σημασία για τους εν λόγω κυρίους.
Πρέπει να κάνουμε πολλά βήματα μπροστά και να ξεπεράσουμε τους συνδικαλιστές ηγέτες που μας κρατάνε σε ύπνωση. Καμιά κατάκτηση και τίποτα δεν θα μας χαριστεί αν δεν κινηθούμε οι ίδιοι. Μπροστά στην υπεράσπιση της ζωής μας, της περιουσίας μας και του μέλλοντός μας και των παιδιών
μας καμιά πρόσκαιρη θυσία κανένα χάσιμο μεροκάματου δεν είναι αρκετό.
Είναι πια θέμα αξιοπρέπειας όχι να μη πέσουμε αμαχητί αλλά και να κερδίσουμε την απόσυρση του νομοσχεδίου ή την κατάργηση του νόμου σε περίπτωση που ψηφιστεί.
Ο αγώνας δε μπορεί να σταματήσει σε καμιά άλλη περίπτωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου