(οδηγών και εργαζόμενων ιδιοκτητών)
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΞΙ - ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Η συμμετοχή μας στη 48ωρη απεργία μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους πρέπει να είναι η αρχή ενός πραγματικού, συνεχούς και ανυποχώρητου αγώνα κατά των μέτρων που παίρνει η κυβέρνηση με εντολή της Τρόικα. Τα πάντα σαρώνονται στο όνομα της κρίσης και του χρέους. Καταστρέφονται χιλιάδες εργαζόμενοι για να μετατραπεί η χώρα μας σε ξέφραγο αμπέλι για το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο και ο λαός μας σε εργατικό φτηνό δυναμικό. Μας θέλουν να ζούμε με ένα ξεροκόμματο και να δουλεύουμε τόσο όσο αντέχουμε για την κερδοφορία τους.
Αυτό που γίνεται σε μας, στο κλάδο μας, δεν είναι άσχετο με αυτό που γίνεται στους δημόσιους υπάλληλους, στις ΔΕΚΟ, αυτό που έγινε και γίνεται στον ιδιωτικό τομέα, με τις απολύσεις, τις μειώσεις των μισθών, με τη χρεοκοπία χιλιάδων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, με την κατάργηση κάθε τι που γνωρίζαμε ως δικαίωμά μας ως τώρα. Γι’ αυτό και ο σημερινός και αυριανός κοινός βηματισμός μας με όλους τους εργαζόμενους πρέπει να συνεχιστεί. Μόνο ενωμένος ο εργαζόμενος λαός μπορεί να αποτρέψει τη καταστροφή του, σώζοντας τη ζωή μας σώζουμε και τη χώρα!
Στα δικά μας. Η ανακοίνωση, μέσω των εφημερίδων, κάποιων μικροαλλαγών στο νομοσχέδιο, το οποίο ακόμη δεν έχει δημοσιοποιηθεί, δεν αλλάζει την ουσία. Οι ΑΕ και οι ΕΠΕ παραμένουν ως μόνη μορφή ιδιοκτησίας, ενώ δε θα ‘πρεπε να καθιερωθούν καθόλου, και το κόστος ένταξής μας στο νόμο παραμένει υψηλό. Η μείωση της τιμής της άδειας παροχής υπηρεσιών μόνο όσους περιμένουν στη γωνία για να ιδρύσουν εταιρείες, και επίσημα πλέον, βολεύει.
Ο μόνος δρόμος που έχουμε είναι αυτός του παρατεταμένου αγώνα, της απεργίας διαρκείας, όχι για να κλειστούμε στα σπίτια μας αλλά για να είμαστε κάθε μέρα έξω, με πορείες, καταλήψεις και ότι άλλες εκδηλώσεις βοηθούν τον αγώνα μας. Έτσι κέρδισαν οι εργαζόμενοι της ΕΑΣ τη δουλειά τους στις αρχές της δεκαετίας του ’90.
Οι διαγραφές από τα κόμματα εξουσίας συνδικαλιστών το μόνο που δείχνουν είναι ότι το αστικό πολιτικό σύστημα φοβάται έναν τέτοιο αγώνα. Θέλουν να μας φοβίσουν διαγράφοντας τα στελέχη τους δήθεν για λόγους συμπεριφοράς. Το έχουμε δει και αλλού το έργο. Διαγραφές και μετά στη πρώτη ευκαιρία επιστροφή και νέες θέσεις. Οι κραυγές και οι φωνές αυτές θα είχαν νόημα αν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες άλλαζαν πολιτική, από τη στιγμή που το γενικό πλαίσιο που «παλεύουν» είναι απλά η κάπως πιο «βελτιωμένη» εκδοχή της κυβερνητικής πολιτικής τότε η ουσία παραμένει. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να τους εμπιστευόμαστε πια. Έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την αδράνεια του κλάδου μας όλα τα προηγούμενα χρόνια και για το ότι φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού.
Να πάρουμε την υπόθεση του αγώνα μας και τη ζωή μας στα χέρια μας. Από εμάς εξαρτάται αν θα πέσουμε ή όχι.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ – ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΣ
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΕ ΚΑΙ ΕΠΕ

ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΤΑΞΙΤΖΗΔΩΝ
http://kinisiantistasistaxi.blogspot.com/ kinisiantistasistaxi@gmail.com
6934134352 6974424258 6936493066 6976030041

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου