(οδηγών και εργαζόμενων ιδιοκτητών)
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΞΙ - ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Σκέψεις με αφορμή τη προχθεσινή μας συγκέντρωση

Μαζικότατο ήταν το προχθεσινό μας συλλαλητήριο. Σχεδόν οι μισοί ταξιτζήδες πανελλαδικά δώσαν το παρόν. Δείχνει ξεκάθαρα ότι ο κλάδος μας έχει τη διάθεση να παλέψει κατά του νομοσχεδίου της κυβέρνησης. Η οργή μας όμως δεν πρέπει να αφήσουμε να μετατραπεί σε όργανο κομματικών επιδιώξεων για την κατάληψη της κυβερνητικής εξουσίας (Ν.Δ.) ή και εσωκομματικών αντιπαραθέσεων (ΠΑΣΟΚ). Στόχος μας δεν είναι ο Ραγκούσης αλλά η πολιτική της κυβέρνησης που κατευθύνεται από την Τρόικα και σκοπό έχει να εξυπηρετήσει τα μεγάλα συμφέροντα, το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο που έχει βάλει στο μάτι και τον δικό μας κλάδο. Όλοι στις συζητήσεις μας στα πηγαδάκια συμφωνούμε σε αυτό. Η ηγεσία του κλάδου έχει μεγάλη ευθύνη που ο αγώνας για τη ζωή μας έχει καπελωθεί από τη Νέα Δημοκρατία, με ομιλίες του προέδρου που μοιάζουν με προεκλογικές του Σαμαρά, και που η κυβέρνηση το εκμεταλλεύεται αυτό για να αποπροσανατολίσει τον κόσμο, που τον έχουμε ανάγκη, από το κύριο που είναι η κατάργησή μας και η παράδοση των ταξί στο κεφάλαιο.
Έχει μεγάλη ευθύνη για όλο το παρελθόν που τακίμιαζε με κάθε κυβέρνηση και μας καθησύχαζε ότι τίποτα δεν θα γίνει. Για το ότι είναι υπέρ των ΑΕ και ΕΠΕ που αν φτιαχτούν είτε με το διάταγμα του Ρέππα είτε με το νόμο του Ραγκούση το αποτέλεσμα θα είναι αργά ή γρήγορα το ίδιο. Επαγγελματικός θάνατος. Η διαφορά τους είναι στη ...ταχύτητα.
Δεν μπορούμε να στηριζόμαστε ούτε στη ΝΔ που όταν ήταν κυβέρνηση δεν κατάργησε κανένα αντιταξιτζήδικο νόμο που είχε ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ και επί της ουσίας συμφωνεί, ούτε σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που αν διαβάσουμε τις ομιλίες τους στη Βουλή το μόνο άγχος τους είναι η έδρα τους και στο τέλος, όπως έγινε και στο παρελθόν, θα στηρίξουν τις κυβερνητικές επιλογές, έστω με κάποιες μικροβελτιώσεις, ούτε στο φασιστικό ΛΆΟΣ που παρακαλάει τους δύο μεγάλους να το παίξουν στη κυβέρνηση και που ότι αφορά την παράδοση της χώρας στους ξένους τροϊκανούς το υπερψήφισε υπερπατριωτικά με χέρια και με πόδια.
Όλοι αυτοί όταν έρχεται η ώρα η δύσκολη θα στραφούν εναντίον μας, όπως έκαναν και το καλοκαίρι, και θα μας κατηγορούν για όλα τα κακά της μοίρα τους!
Στόχος μας πρέπει να είναι ένας. Να μην περάσει το νομοσχέδιο, να μην περάσει η παράδοση του κλάδου μας στο μεγάλο κεφάλαιο. Στήριγμά μας ο διαρκής και παρατεταμένος αγώνας, η απεργία διαρκείας και ο λαός μας. Ο λαός που στο σύνολό του πλήττεται από την ίδια πολιτική, που μένει άνεργος, που του κόβουν τους μισθούς και τα εισοδήματα, που τον ταράζουν στα φοροχαράτσια, που διώχνουν τα παιδιά του από την παιδεία, που αν δεν έχει να πληρώσει γιατρούς και νοσοκομεία πεθαίνει στο δρόμο. Αυτό είναι το μέλλον, για πολύ κόσμο είναι ήδη πραγματικότητα, που μας ετοιμάζουν από κοινού οι υπηρέτες των τροϊκανών ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΆΟΣ και ΔΗΣΥ παρά τις κοκορομαχίες τους.
Το δικό μας μέλλον θα εξαρτηθεί από την αντίστασή μας σε όλους αυτούς και τους εκπροσώπους τους στα συνδικαλιστικά μας όργανα.

1 σχόλιο:

  1. Μάγκες τώρα τα λέτε καλά.Ο Λυμπερόπουλος είναι ξεπουλημένος ως τα μπούνια.Προπαγανδίζει τα δεξιά κόμματα της αντιπολίτευσης και δημιουργεί ένα μαξιλάρι για αυτούς που πραγματηκά θελουν να εξεγερθούν έστω και αν αυτό είναι για την άδεια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή