(οδηγών και εργαζόμενων ιδιοκτητών)
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΞΙ - ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Η χθεσινή συγκέντρωση των ταξιτζήδων στο υπουργείο
νέα σήμερα στις 5 μ.μ.

Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί η συγκέντρωση των ταξιτζήδων στο υπουργείο μεταφορών στη Μεσογείων. Η μαζικότητά της ήταν σχετικά μικρή και έχει να κάνει με τον τρόπο που τελικά διοργανώνονται και ανακοινώνονται οι κινητοποιήσεις αλλά και με το μπέρδεμα που δημιουργήθηκε με τις ημερομηνίες τις απεργίας. Καταστάσεις που δημιουργούν τσαντίλα αλλά και απογοήτευση στους συναδέλφους, που μέχρι και τη τελευταία στιγμή δεν ξέρουν ούτε πότε απεργούν ούτε πότε και αν θα γίνουν συγκεντρώσεις. Ενώ όλα τα ΜΜΕ επί μέρες μετέδιδαν ή έγραφαν ότι η απεργία θα γινόταν Τρίτη και Τετάρτη το σωματείο, το μεσημέρι περίπου της Δευτέρας, ανακοίνωσε ότι η απεργία θα πραγματοποιηθεί Τετάρτη και Πέμπτη, υποβαθμίζοντας έτσι και το συντονισμό με τους εργαζόμενους των ΜΜΜ, η κοινή 48ωρη πρακτικά έγινε κοινή 24ωρη αλλά και δίνοντας το δικαίωμα να σχολιαστεί ότι οι ταξιτζήδες μετέθεσαν την απεργία για να δουλέψουν τις μέρες που τα άλλα μέσα έχουν απεργία. Όπως και για τη σημερινή συγκέντρωση υπήρχε μέχρι το τέλος αβεβαιότητα μεταξύ των συναδέλφων για το αν, που και πότε θα γίνει.
Η συγκέντρωση στο υπουργείο απέκτησε ζωντάνια και παλμό όταν έφθασαν οι απεργοί της ΕΘΕΛ. Η ανάγκη της αλληλεγγύης και της κοινής δράσης των κλάδων των μεταφορών, τουλάχιστον, γίνεται ολοένα και περισσότερο αποδεκτή απ' όλους τους εργαζόμενους σε αυτούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την κοινή συγκέντρωση στήθηκαν από κοινού και σχεδόν αυθόρμητα συνεργεία περιφρούρησης των απεργιών τα οποία σταματούσαν τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ που πραγματοποιούσαν απεργοσπαστικά δρομολόγια προς το αεροδρόμιο, καθώς και απεργοσπάστες ταξιτζήδες.
Οι ταξιτζήδες θα πραγματοποιήσουμε νέα συγκέντρωση σήμερα Πέμπτη στις 5 το απόγευμα στα γραφεία του ΣΑΤΑ και πορεία στη Βουλή. Η μαζική παρουσία μας είναι απόλυτα αναγκαία ανεξάρτητα από τις απόψεις που έχουν οι περισσότεροι συνάδελφοι για την συνδικαλιστική ηγεσία. Ο αγώνας μας δεν γίνεται για τους συνδικαλιστές αλλά για τη ζωή μας και είναι περισσότερο από ανάγκη να τον πάρουμε στα χέρια μας απαιτώντας οι αποφάσεις να παίρνονται από τις συνελεύσεις μας. Πρέπει να πιέσουμε ο αγώνας μας να αποκτήσει πραγματικό χαρακτήρα αντίστασης για να μη ψηφιστεί αυτό το νομοσχέδιο αλλά και να μην επιτραπεί να δημιουργηθούν ΑΕ και ΕΠΕ στο κλάδο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου