(οδηγών και εργαζόμενων ιδιοκτητών)
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΞΙ - ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Κάθε μέρα η κυβέρνηση, κατ' εντολή των αφεντικών της, μας φέρνει νέα χαράτσια, ενώ αναμένεται και το νομοσχέδιο για τα ταξί, που θα αποτελέσει την ταφόπλακα για τους ταξιτζήδες. Την ίδια ώρα, η πλειοψηφία του προεδρείου του ΣΑΤΑ, καλεί τον υπουργό σε διάλογο, με πρόταση για την απελευθέρωση του κλάδου «με κανόνες και προϋποθέσεις».
Πως είναι δυνατόν να θέλεις να κάνεις διάλογο, με αυτούς που σου ληστεύουν την άδεια ταξί και θέλουν να τη δώσουν στο μεγάλο κεφάλαιο; Πως είναι δυνατό να εμπιστευτείς κάποιους, που ενώ είχαν συμφωνήσει κάποια πράγματα με τους φορτηγατζήδες, τώρα τα παίρνουν πίσω; Πως είναι δυνατό να συνεργαστείς, με αυτούς που ευθύνονται για το ξεπούλημα και την πτώση του βιοτικού επιπέδου του λαού μας;

Αντί λοιπόν το συνδικάτο, να καλεί σε αγώνες για την υπεράσπιση της δουλειάς μας, και να τους πετάξει στα μούτρα το νομοσχέδιο, ζητά διάλογο με αυτούς που έρχονται να αμφισβητήσουν την υπόστασή σου. Μάλιστα κάνει και το νομοθέτη, με προτάσεις προς το υπουργείο, με βασικό άξονα το νομοσχέδιο και προβλέπουν και την ύπαρξη εταιριών! Ίσως κάποιοι τελικά, δε θέλουν να μείνουν για πάντα ταξιτζήδες και προσδοκούν διαφορετική καριέρα. Προφανώς βέβαια, για τη συγκεκριμένη συνδικαλιστική ηγεσία δε θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, που στόχο έχει όχι την αντίσταση του κλάδου στην επίθεση της κυβέρνησης, αλλά την πτώση της τελευταίας για να ανέβει η Νέα Δημοκρατία και ο Σαμαράς στη κυβερνητική εξουσία, για να συνεχίσει την ίδια πολιτική με …άλλο τρόπο!
Ούτε βέβαια χωράει μαζικός και παρατεταμένος αγώνας στα μυαλά ανθρώπων που έχουν αποδεχτεί εδώ και χρόνια την ίδρυση των ανώνυμων εταιριών και των ΕΠΕ και η μόνη τους διαφορά με τη συγκεκριμένη κυβέρνηση είναι ο τρόπος με τον οποίο θα μας τις περάσουν.
Από τη στιγμή που μπαίνεις σε διαδικασία διαλόγου, έχεις ήδη υποχωρήσει σε αυτούς που σε κλέβουν. Τα πληθυσμιακά κριτήρια δε διασφαλίζουν κανέναν μικροϊδιοκτήτη, αφού κάθε φορά μπορεί να τα αλλάζουν προς το συμφέρον της κάθε μεγαλοεταιρείας. Είτε με κανόνες όπως προβάλει το ΣΑΤΑ και η ΝΔ , είτε με τον τρόπο που «απελευθερώνει» το επάγγελμά μας η κυβέρνηση, το αποτέλεσμα για μας θα είναι το ίδιο. Έχει σημασία άραγε αν θα πνιγούμε με κανόνες ή χωρίς; Ούτε μπορούμε να στηριζόμαστε στην …καλή καρδιά κάποιων κυβερνητικών βουλευτών ή σε δικαστήρια ελληνικά και ευρωπαϊκά ή στην επίκληση των νόμων και του συντάγματος που ήδη το έχουν κουρελιάσει! Και να είμαστε σίγουροι, ότι εάν περάσει τώρα αυτό το ν/σ, σε λίγο καιρό θα απαιτήσουν και άλλα, όπως κάνει κάθε λίγο και λιγάκι με τη φορομπηξία, τις απολύσεις και τα ληστρικά τους μέτρα.
Να μην περιμένουμε ότι κάποιοι άλλοι θα μας λύσουνε το πρόβλημα. Πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Ο καθένας μας έχει λόγο, γιατί ο καθένας μας θίγεται από αυτή την πολιτική.
Δεν είμαστε μόνοι μας! Είναι μαζί μας και οι φορτηγατζήδες, τα λεωφορεία, τα τρένα, οι φοιτητές, όλος ο λαός. Και είναι όλοι οργισμένοι, ειδικά τώρα με τα τελευταία μέτρα. Αυτούς πρέπει να συναντήσουμε και να παλέψουμε από κοινού. Από αυτούς μας κρύβει η ηγεσία του ΣΑΤΑ και μας κρατάει στο Περιστέρι, αντί να πάμε στο κέντρο της Αθήνας.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΕ ΚΑΙ ΕΠΕ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ-ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ

Δε θέλουμε να γίνουμε νομοθέτες, θέλουμε να μείνουμε ταξιτζήδες με αξιοπρεπή δουλειά

ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΤΑΞΙΤΖΗΔΩΝ
τηλέφωνα: 6934134352, 6974424258, 6936493066, 6976030041

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου